ETER TORSDAG 16 JULI

"De misstankar vi har haft har blivit bekräftade"
Efter ett sista förhör släpptes vid lunchtid på torsdagen också den anhållne företagsledare som misstänks för grovt miljöbrott i Fole. De båda anställda släpptes först och nu funderar miljöåklagaren Ingvar Wennersten på hur de tre skall åtalas.

Reporter Lasse.Ahnell@sr.se  

Insamling av bekämpningsmedel från öns gårdar
Lars Alm som är projektledare i stiftelsen "Håll Sverige Rent" upprörs över miljöutsläppen i Fole. Bekämpningsmedel tillsammans med andra farliga vätskor och material samlas in gratis runt om i landet. Även jordbruksföretaget som pekas ut att ha dumpat bekämpningsmedelsrester i Fole ingår i insamlingen.

Reporter Lasse.Ahnell@sr.se  

Nu flyttar polisen till festens mittpunkt
Under de mest intensiva sommarveckorna använder sig polisen på Gotland av en mobil enhet. Jessica Larsdotter som är chef för citygruppen i sommar och Olof Ahlund närpolis från Södermalm förklarar vad det innebär.

Reporter Lasse.Ahnell@sr.se 

Fler ska få använda kyrkoruinerna

I helgen planerar en krog en modevisning i S:ta Karins ruin på Stora torget i Visby. Förutom att titta på kläder ska man kunna äta mat och ta en drink. Länsmuseet som hyr ut ruinerna vill se flera sådana typer av evenemang i framtiden. Just nu ser de över hur ruinerna ska kunna användas och göras tillgängliga på bästa sätt, säger Sofia Hoas vid Gotlands museum.

Reporter Nina.Mittjas@sr.se 

Trettiotvå timmars rodd över havet
Natasha Mårder och Tove Kotzé tog sig över från Västervik till Visby i varsin roddbåt. Överfärden tog 32 timmar. De hade blåsor och sår i sina händer, men mottagandet i Visby hamn på onsdagskvällen var överväldigande.

Reporter Tommy.Lundberg@sr.se