1 av 3
Mobilt bredband är en dröm för många på den gotländska landsbygden. Foto: Jessica Gow / Scanpix
2 av 3
Här tappade rullstolen fästet. Foto: Magnus Liljesköld/SR Gotland
3 av 3
Några av försäljningsställena vid Östercentrum i Visby. Foto: Veronica Johansson/SR Gotland

ETER TISDAG 21 JULI

Hårt jobb att få bredband i hemmet
Många av öns socknar önskar att internetuppkopplingen gick snabbare, åtta år efter löftet om bredband till alla gotlänningar.

Reporter Catarina.Gustafsson@sr.se

   


Ingen lagstadgad ångerrätt vid köp på gatan
Vissa ökar stegen eller vänder bort blicken. Andra ser till att vara strängt upptagna med att prata i mobil. För det är inte lätt att komma undan från alla försäljare som vill att du ska välja ett nytt telefoniabonnemang eller köpa en mobil av just dem.

Reporter Veronica.Johansson@sr.se

  

Skräckartat när rullstolen tappade fästet

En rullstolsburen kvinna råkade ut för ett tillbud när hennes elrullstol tappade fästet på rullrampen till terminalen i Visby hamn och hon okontrollerat gled neråt mot glasfönstren. Nu ska Gotlands kommun utreda händelsen.

Reporter Magnus.Liljeskold@sr.se

  

Brunnar fria från bekämpningsmedel
En av de tre brunnar i Fole som testats efter tömningen av bekämpningsmedel i ett grusupplag hade låga halter av substansen BAM, medan två tycks ha varit helt fria från giftiga ämnen. Men substansen kommer inte från bekämpningsmedlen utan någon annanstans.

Reporter Eleonor.Svensson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".