Jay Brooks sänder i Wisby FM

Akut penningbrist hotar Wisby FM

Närradiostationen Wisby FM som sänder över Gotland hotas av nedläggning. Pengarna räcker bara fram till årsskiftet för radiostationen som sponsras av Hassela Gotland.

Projektet har bara en person anställd, men över 30 personer arbetar ideellt. Stationen har sökt pengar från kommunen för att kunna fortsätta, men har fått avslag så nu tar man saken i egna händer.

Jay Brooks heter närradiostationens ankare. Australiensaren har bott i Sverige i nio år och har sänt närradio på Gotland sen 2005, då man startade projektet Just Radio som finansierades av 2.4 miljoner från Allmänna arvsfonden.  Just Radio gick i graven efter misstankar om att projektledaren gjort sig skyldig till bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll.

Men programledaren Jay Brooks tog nya tag och tillsammans med föreningen Gotland live startade Visby FM, som nu måste få mer pengar för att kunna fortsätta.

Reporter: catarina.gustafsson@sr.se

Eter torsdag 8 oktober ca 16.10

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".