Så blir nya Brucebo

Brucebostiftelsen tänker sig att skapa ett hem för verksamma konstnärer och deras familjer, konstvisningar och en inblick i konstnärsparet William Blair och Carolina Bruces liv, när konstnärshemmet strax norr om Visby håller på att göras i ordning.

Den sista maj upphörde hyresavtalet med den tidigare hyresgästen och arbetet med att tömma huset har varit omfattande. Över 30 kubikmeter "skräp" har kastats. Det handlar om gamla kläder, tidningar, madrasser och annat bråte.

Men de värdefulla möblerna och den konst som har funnits i huset ska nu restaureras. Just nu finns ett tusental konstverk på Gotlands museum, men som ska komma tillbaka till Bruecbo.

Brucebostiftelsens ordförande Joakim Hanssons tanke är att i alla fall nedervåningen i huset ska kunna se ut som den gjorde på paret Bruces tid. Men att Brucebo skulle kunna komma att bli något museum öppet dagligen tror Brucebostiftelsens ordförande Joakim Hansson inte är möjligt, utan det skulle snarare röra sig om mer privata visningar för de som är intresserade. (Eter 12 oktober 16:22)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".