1 av 2
2 av 2
Alex Sidique, Jerry Jacobsson, Tommy Deogan, Morgan Bolander, Liza Adman & Gustav Smedberg. Foto: Anna Jutehammar/SR Gotland

"Glorifiering av våld hos unga"

För sju år sen dödades Tommy Deogans bror Tony i en uppgörelse mellan två rivaliserande fotbollsgäng. Nu har Tommy skrivit en bok om sin och broderns uppväxt i stockholmsförorten Hallonbergen, kantad av våld och droger och där vuxna lyste med sin frånvaro.

I dag berättade han om boken "Blodsbröder" för gotländska gymnasister inför Bokens dag i morgon 14 oktober. Med boken vill han bland annat förespråka antivåld och hur viktigt det är att vuxenvärlden ser och bryr sig om unga som hamnar snett.

En av åhörarna, Gustav Smedberg som går elprogrammet på Cristopher Polhemgymnasiet, har läst boken och tror att det finns en glorifiering av våld bland unga.

- En del vill vara de starkaste, de bästa och få folk att lyda dem eftersom de inte hittar sin egen identitet, säger han. (Eter 13 oktober kl 17.04)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".