Teatergruppen "Teater framåt" uppträdde på Almedalsbiblioteket. Foto: Anna Jutehammar/SR Gotland

Teatergrupp med framåtanda

I dag bjöd Teater Framåt in till en förhandstitt på föreställningen "En liten hjältesaga". Ett trettiotal skådespelare är med i teatergruppen för funktionshindrade, som är ett samarbete mellan kommunens dagliga verksamhet och Studieförbundet vuxenskolan. Och idag handlade det om hjälten Emil i Lönneberga som bjuder fattighjonen på julkalas i Katthult.

När social- och omsorgsnämnden nyligen klubbade igenom besparingar på 10 miljoner kronor, beslutade politikerna bland annat att dra ner på den dagliga verksamheten för funktionshindrade. Men Teater Framåt, som delvis ingår i den dagliga verksamheten, ser än så länge ut att få vara kvar. När de idag bjöd in till öppen repetition tillsammans med Gotlandsmusiken på Almedalsbiblioteket så kändes det ändå som ett upprop mot besparingar på de svagaste i samhället och som en uppmaning att inte röra teaterverksamheten i framtiden.

Reporter: anna.jutehammar@sr.se
Eter måndag 14 december

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista