Äventyrshus i konkurs

Äventyrshuset Boda Borg i Follingbo drivas av bolaget "Nya banor AB" som har försatts i konkurs.

Det är Skatteverket som begärt bolaget i konkurs, men in i det sista - under konkursförhandlingen idag - argumenterade vd:n Totta Lundgren för att de bara behövde lite mer tid att ordna pengar. Han ville undvika konkursen.

Gotlands tingsrätt slår fast att företaget saknar förmåga att betala sina skulder och har därför beviljat Skatteverkets yrkande att bolaget skulle försättas i konkurs.
Företaget har inte deklarerat ordentligt och har inte betalat alla sina arbetsgivaravgifter och sin moms. Skulderna uppgick till 412 000 kronor.
Ytterligare 187 000 förfaller till betalning i februari. Skatteverket motsatte sig därför att bolaget skulle få ytterligare anstånd att betala.

Men Totta Lundgren försökte på olika vis att värja sig mot siffrorna. De hade haft ett "totalt haveri på bokföringsfronten", som han uttryckte saken - och han sade att allt skulle ordna sig nu när bolaget bytt bokföringsfirma.

Reporter: Katarina.hedstrom@sr.se

Eter torsdag 7 januari 2010

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista