kultur och fritidsnämnden, och Lars Danielsson, chef kultur- och fritidsförvaltningen. Foto: Lasse Ahnell/SR Gotland.

Harlevi överväger att hoppa av

Moderatpolitikern Inger Harlevi överväger att lämna Gotland och hoppa av från sin riksdagskandidatur.

Hon säger att hon är innerligt trött på den kritik hon ofta får för sitt engagemang och att hon sitter på för många stolar. Harlevi är bland annat ordförande i kultur- och fritidsnämnden och styrelseledamot i Kulturdralen som ska utveckla Nikolai kyrkoruin i Visby.

Vid flera tillfällen har det ifrågasatts om hon kan hålla isär sina olika uppdrag. Senast gäller det efter sommarens Kammarmusikfestival som gick med drygt 200 000 kronor i förlust som troligen kommunens skattebetalare får stå för, eftersom kulturföreningen Roxy som åtog sig att producera fjolårets festival, fått garantier för att inte drabbas av eventuella förluster.

Harlevi är kritisk till att kostnaderna för bland annat måltider skenat iväg och anser att Roxy inte klarat av att hålla i kostnaderna under Kammarmusikveckan 2009, vilket bidragit till underskottet.

- Jag har uppdrag på andra håll som jag kan gå in för mer helhjärtat. Jag är ganska trött på Gotland, både som företagare och politiker, säger Inger Harlevi, med stor sorg.

- Jag är gotlänning, jag älskar Gotland, men allting har ett pris, säger hon.

Reporter: katarina.hedstrom@sr.se

Eter tisdag 12 januari 2010

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".