Maria Wetterstrand (mp) är på klimatturné

Landsbygden oljeberoende måste bort

Maria Wetterstrand (mp) säger att hon förstår gotlänningarnas irritation över diskussionen om långsammare färjor. Men samtidigt menar hon att alla delar av landet måste vara med för att få ner utsläppen radikalt.

Miljöpartiets språkrör och riksdagsledamot är på klimatturné och dagens stopp var Gotland. Hållbar utveckling och politiskt arbete var ämnet som skulle diskuteras tillsammans med 200 av högskolans studenter. Men innan hon klev upp på scenen berättade hon för SR Gotland vilka fågor hon tycker är viktiga för Gotlands framtid. Hon sa att fokus måste ligga på en utveckling av alternativa drivmedel och landsbygden måste bli av med beroendet av bensin och diesel.   

Wetterstrand kommenterade även frågan om RUT-avdraget där hon sa att splittring inom den röd-gröna oppositionen som framställts i media är överdriven. Miljöpartiet har hela tiden varit för ett avskaffande av avdraget på hushållsnära tjänster.

Reporter: catarina.gustafsson@sr.se

Eter torsdag 4 mars 2010

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista