Kritik mot flyktingförläggningar i Italien

Den så kallade transitenheten vid Gustavsvik norr om Visby fortsätter att tömmas på asylsökande. Det sista april ska det vara tömt.
I går skickades en grupp om femton personer till mottagningar på fastlandet och en del av dem kan sedan skickas tillbaka till Italien som var det första EU-landet de landade i.
Asylsökande som redan varit i Italien har kritiserat förhållandena där och anser att de är mycket dåliga. Så här berättade asylsökande Jonas här i Eter förra veckan:

Madeleine Seidlitz som är ansvarig för flyktingfrågor i Amnesty, säger att mottagningsvillkoren i Italien är sämre än i Sverige, vilket gäller många andra EU-länder.
Däremot kan det vara lättare att få asyl i Italien. Sverige är nästan sämst i världen när det gäller vilka personer som betraktas som flyktingar enligt flyktingkonventionen, enligt Madeleine Seidlitz.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".