Jan Lundgren om konflikten med Bysarna.

Det skär sig mellan speedwayklubben Bysarna och Gotlands kommun.

Förra veckan berättade vi om att Bysarna vägrar att acceptera ett nytt avtal med kommunen. ”Kör Ni bort oss från Galgberget utan att vi först fått en ny bana och ekonomisk ersättning för flytten, är vi säkra på att Ert för oss negativa beslut kommer att medföra politiska följder för den nu sittande kommunstyrelsen” skrev advokaten Åke Broné, Bysarnas förre ordförande och numera konsult för klubben i ett brev till kommunen. Nu svarar kommunstyrelsens ordförande Jan Lundgren på det han uppfattar som ett hot.

Bakgrunden är att Bysarna inte vill acceptera förslaget på nytt avtal som Gotlands kommun lämnat och där klubben ska flytta från Galgberget i Visby år 2006. Men klubben vägrar att acceptera avtalsförslaget från kommunen. Att Bysarna trott att man skulle få vara kvar på Galgberget på obestämd tid, eftersom det inte kan byggas bostäder där på grund av buller från flyget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".