Pia Wahlgren, ofrivillig bostadsuthyrare Foto Lasse Ahnell Sveriges Radio Gotland

Falskuthyrning: Visbyhus "kapat" på nätet.

Allt fler bostadsbedrägerier upptäcks nu i Visby. Via annonser bland annat på Blocket så har en familj fått sin bostad i Visby innerstad uthyrd av någon annan till ett flertal hyresgäster under Stockholmsveckan, vecka 29. "Lite obehagligt kan det bli om många kommer och vill bo i vårt hus" säger Pia Wahlgren, som berättar om den obehagliga upptäckten. Fyra hyresgäster har haft kontakt med Pia som alla vill komma samma vecka. 2500-3000 kronor har åtminstone den första hyresgästen betalt i förväg.

När Pia gjorde polisanmälan fick hon till svar att hennes familj inte var "drabbad". Det är det som blir lurad  som är mer drabbad. Pia Wahlgren säger att flera annonser på nätet ser misstänksamma ut, telefonnummer man inte hittar, adresser som verkar felaktiga mm så hon tycker människor skall vara försiktiga vid den här typen av athyrning.

reporter lasse.ahnell@sr.se

Eter onsdag 9 juni 2010

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".