Så tycker de gotländska lärarna om sina jobb

Lärarna på Gotland är nöjda med att vara lärare och det är framförallt mötet med elever och lärarkollegor som stimulerar.
Det här framgår av en stor enkätundersökning som gjorts bland alla lärare, förskolepersonal och även komvuxlärare på Gotland.
Projektet ”Attraktiv skola Gotland” pågår fortfarande och många olika åtgärder har gjorts för att lärarna skall bli mer motiverade för sitt arbete.
Så här säger läraren Rosita Sund om läraryrket.

Orsaken till att två av tre lärare är så nöjda med sitt lärarjobb att de både kan rekommendera andra att börja och att själva börja om, ja det är en treårig satsning ute på skolorna.
Utbildningsuppdrag, forskarmöjligheter, sponsorprojekt och möjlighet till egna inititiv med eleverna har resulterat i utveckling och kreativitet, tycker 450 lärare.
Hög arbetsbelastning, risk för utbrändhet, mer socialt arbete bland eleverna och låg status får dock 179 lärare att vilja byta yrke om de skulle välja om idag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".