Minst två spelsidor som ännu uppdateras. Foto Lasse Ahnell SR Gotland

Inte förbjudet spela på illegala spel

En man åtalats för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott för att ha drivit ett spelbolag och ordnat spel på internet. Det här ska ha pågått under fyra år utan att mannen har redovisat bolagets inkomster eller betalat skatt och moms.

Men hur vanligt är det att en person kan omsätta 50 miljoner på 2 internetspelsidor och vem har koll på detta? . Det har Eter försökt ta reda på,

Största spelföretaget Svenska spel har bara koll på de tio största nätspelsbolagen som vänder sig till svenska spelare. Det säger Monika Medvall-Hansson som ansvarar för analys och omvärdsfågor och finns på Svenska Spel i Visby.

Hon säger att de inte bevakar eller kontrollerar små spelbolag på nätet utan bara de som annonserar för stora summor.

Jeanette Johannssen, jurist på Lotteriinspektionen vet inte hur många liknande små spelbolag som finns men konstaterar att de får in dagliga tips från allmänheten och att två personer arbetar med detta. Däremot åtalar inte Lotteriinspektionen själva utan lämnar sina tips vidare till polis o åklagare.

Reporter lasse.ahnell@sr.se

Eter tisdag 2 oktober 2010l

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".