Nu tar Brittis hand om skolan igen

Efter maktsskiftet på Gotland blir det återigen vänsterpartisten Brittis Benzler som tar kommandot som ordförande i barn- och utbildningsnämnden och även blir ansvarigt kommunalråd. Och så här kommenterar hon sitt nygamla uppdrag:
— Jag tycker mycket om att arbeta med frågor som rör barn och ungdomar, och skolan är en viktig del av det, så jag tycker att det känns jätteroligt.

Hon har två frågor som hon brinner extra mycket för och den första är förskolan.
— Det som bekymrar mig mest är de stora barngrupperna. Men det är också en svårlöst fråga, för om man ska få mindre grupper krävs det också fler och större lokaler, säger Brittis Benzler.

Den andra frågan som hon vill ta tag i under sin mandatperiod är skillnaderna i resultat, betyg och elevundersökningar på Gotlands skolor.
Brittis Benzler är även tydlig med att hon inte vill ha fler friskolor på ön. Hon tycker att det är viktigare att säkra en geografisk spridning bland skolorna.

Reporter: Ulrika.Uusitalo@sr.se

Eter måndag 18 oktober 2010

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista