Kalasakutens uppdrag: att sprida glädje

5:42 min

En sjukhusclown har ett jobb som är både dystert och glädjefyllt; att uppmuntra sjuka flickor och pojkar. Och just det här uppdraget har också dom som jobbar på Kalasakuten i Länsteaterns nya barnpjäs med samma namn.

Eva Molin är regissör och den som kommit på idéen bakom föreställningen. Och idéen den kommer från vårens uppsättning av Gitarristerna och scenografin är densamma.

I rollerna ses skådespelarna Kickan Holmberg, Per Eric Asplund, Lena Bogegård och Lennart Bäck.

Handlingen utspelar sig kring en 8-årig pojke som får besök av Kalasakuten på sin födelsedag. Men det visar sig att pojken inte är hemma utan han ligger på sjukhus. Men Kalasakuten beslutar sig för att ordna ett kalas ändå.
Kalasakutens uppdrag liknar det som verklighetens sjukhusclowner har och för att verkligen få veta hur en glädjespridande sjukhusclown jobbar så skådespelarna fått hjälp av en riktigt sjukhusclown från Astrid Lindgrens barnsjukhus.

Föreställningen kommer att spelas på Länsteatern i Visby för öns alla skolbarn som går i lågstadiet. Pjäsen ges även som en familjeföreställning för allmänheten med premiär den 29 oktober.

Reporter: Eleonor.svensson@sr.se

Eter tisdag 19 oktober 2010

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista