Gun Tidestav, personaldirektör Gotlands kommun. Foto: Gunnel Wallin/SR Gotland

Personaldirektören har ingen koll på orättvisorna

Gun Tidestav om orättvisor inom kommunen
7:52 min

Tidigare i veckan rapporterade Eter om en stark irritation bland de anställda inom Gotlands kommun då det finns stora orättvisor mellan förvaltningarna. Hur förmåner som personalvård, belöningar, fester och julluncher fördelas beror på hur förvaltningscheferna väljer att använda resurserna. Det här är något som skapar irritation bland de anställda och diskussioner om orättvisor tar mycket energi, enligt personal.

Därför efterlyser de kommunanställda en gemensam personalpolicy. Något som även de förvaltnigschefer Eter talat med håller med om.

Det här är något som kommunens personaldirektör Gun Tidestav finner lite förvånande eftersom förvaltningscheferna tidigare röstat igenom individuella styrningar av de olika förvaltningarna.

—Förvaltningscheferna vill ju styra över sin förvaltning och sen är det upp till dem att fördela medlen, säger Gun Tidestav.  Hon frågar sig också vad en orättvisa egentligen är, och säger att en förvaltning kanske får andra insatser som kan väga upp emot en fest eller liknande. Samtidigt erkänner hon att hon inte har någon koll på hur det ser ut inom de olika förvaltningarna i den här frågan.

Enligt personaldirektör Gun Tidestav ska frågan om orättvisorna tas upp under koncerngruppens kommande möte. 

Reporter: catarina.gustafsson@sr.se

Eter 24 november 2011

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".