Bygget av kongresshallen i Visby. Foto: SR Gotland

Kongresshallsbygget skall granskas

6:39 min

Drygt tre och ett halvt år efter invigningen av kongresshallen i Visby skulle kommunfullmäktige idag godkänna slutredovisningen.

Men som Radio Gotland kunnat avslöja idag var det inte hela bilden kring ekonomin som öns högsta beslutsfattare fick i sina handlingar idag. Drygt 22 miljoner har flutit iväg utan att den politiska styrgruppen beslutat om det utan direkt ställts inför fullbordade utgifter. Frågan om kongresshallens slutredovisning debatterades under dagens fullmäktige. Ledamoten Gustaf Hoffstedt moderat, vill inte rakt av godkänna redovisningen. Han vill se en oberoende revision.
Även Daniel Bergvall (MP) såg kritiskt på det hela:
Det är väldigt tråkigt, vi borde ha koll på vad vi gör med medborgarnas pengar. Det är väldigt viktigt med styrning i stora projekt, säger Daniel Bergvall.

Fullmäktige beslutade att en oberoende och extern utredning skall göras om den samlade redovisningen av kongresshallsbygget.

Reporter: Katarina.hedstrom@sr.se

Eter måndag 29 november 2010

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista