1 av 3
Visby lasarett Foto Lasse Ahnell
2 av 3
3 av 3
Ambulanssjukvård

Trygg ambulans på Gotland trots TV-kritik

Kerstin Conneryd ambulansöverläkare
2:40 min

I kväll sänder Sveriges Televisions Uppdrag granskning ett inslag om Falck ambulans. Falck som också kör ambulanser på Gotland.

Ambulanspersonal på andra håll i landet har larmat om allvarliga misstag och brister i bilarnas utrustning, felmedicinering men rapporterna har mörkats för både landsting och Socialstyrelsen, detta enligt programmet som kontrollerat 4000 felrapporter.  Inför programmet har Gotlands kommuns ansvariga läkare Kerstin Conneryd redan gått igenom alla interna rapporter... Hon har inte funnit några oegentligheter och tycker att verksamheten på Gotland fungerar mycket bra, oavsett vad som kommer fram i SVT-programmet.

 Anders Johansson är ambulanssjukvårdare på Gotland sedan 25 år och i dag skyddsombud. Varje ambulans har minst en sjukvårdare och en sköterska med medicinkompetens. Besättningen jobbar i 24 timmar och ansvarar själva för utrustning och att allt fungerar. Sommartid säger Johansson att det kan bli trötthet när uppdragen pågår alla 24 timmar, något som kan komma upp i tv-inslaget.

Reporter lasse.ahnell@sr.se

Eter onsdag 1 december 2010

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".