Hör inslagen i tisdagens Eter

Fyra arbetsplatser på Gotland berörs av konflikten inom den privata vården. Idag flyttade de gamla in i det nya äldreboendet på A7området. Orättvist! tycker hjälporganisation om kritiken mot att hjälpbehövande möts av telefonsvarare. Gotlands hopp om framtida EU-stöd står till ett utökat samarbete med regioner i andra länder. Vi träffar konstnären som kombinerat rockikoner och kristendom.

 

Femtio vårdanställda berörs av Kommunals konflikt

Natten till tisdag bröt fackförbundet Kommunals arbetsmarknadskonflikt som bröt ut i midnatt för omkring 15 000 anställda i privata vårdföretag. Konflikten handlar i huvudsak om löner och varslet innebär övertids- och och nyanställningsblockad. På Gotland berörs fyra arbetsplatser med ett 50-tal anställda som inte får arbeta övertid, däribland Karlshälls rehabiliteringsboende i Burgsvik, där Malin Lif är skötare och facklig representant.

Svårt att komma fram på telefon

Det kan vara svårt att få tag på någon att tala med för den som befinner sig i en svår situation. I telefonkatalogen finns nummer till 17 stödorganisationer på Gotland. Men ofta möts man av en telefonsvarare.

Pjäsgatan 10-12 är det nya namnet

På tisdagen började inflyttningen till det nya äldreboendet på A7. Det privata vårdföretaget Attendo Cares äldreboende där hundra personer ska bo.

Mer samarbete mellan regioner krav för EU-stöd

Gotlands hopp om framtida EU-stöd står till ett utökat samarbete med regioner i andra länder.
Det säger Lars Stenström som är kansliråd vid näringsdepartementet och som besökte Gotland idag.
Det är nämligen i samarbetet mellan regioner i olika länder som EU-kommissionen lagt förslag om att utöka bidragen. Dagens regionalstöd försvinner, men mer EU-pengar satsas istället på samarbete länder emellan. Lars Stenström, kansliråd på näringsdepartementet.

Elvis har blivit Jesus i ny utställning

Den här veckan visas oljemålningar av Jakob Ringbom upp på ett kafé i Visby innerstad. I målningarna har han skapat Kristus och andra religiösa ikoner i modern skrud som Elvis, Bob Marley och Pink.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".