Lyssna på tisdagens inslag

I år har dubbelt så många gotlänningar blivit av med sitt körkort jämfört med i fjol. Nu får ytterligare en rondell kritik för sitt utseende - vad krävs av en bra rondell frågar vi ansvariga. Sveriges framfart i fotbolls-EM betyder stora pengar för krögarna.

 

Antalet indragna körkort ökar kraftigt
Varje vecka får tio gotlänningar sitt körkort antingen indraget eller en varning. Under 2004 har länsstyrelsens körkortsavdelning fått en fördubbling av antalet ärenden där polisen vill ha ett ingripande jämfört med första halvåret i fjol.
Vi träffade polisen Pia Persson under en trafikkontroll vid Skrubbs.

Ny rondell vållar kritik
Nu får ytterligare en rondell i Visby kritik för sitt utseende. Tidigare var det vid Skarphäll som en rondell fick kritik. Nu är det den nya rondellen i hamnen som hamnat i hetluften.

Sport på tv god affär för krögare
Det blir allt viktigare med storbildsteve på krogar och barer. Hur mycket pengar ligger det i det? Uppdraget har gått till Joakim Åstrand att utreda och han träffade krögaren Per Wiberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista