Lyssna på torsdagens inslag

Nu blir det mer inskränkningar mot biltrafiken i Visby. Sammanslagna församlingar och färre personal kan bli följden när kyrkan på Gotland förändras. Näringslivet är på väg att ta över från politikerna i Almedalen. Den gotländska musikskatten samlas.

 

Bilarna kvar när S:t Hansgatan blev gågata
Man behöver inte alltid ta bilen. Från och med 24 juni är en del av S:t Hansgatan i Visby gågata. Bilsavstängningen är ett prov denna sommar för att minska trafiken i innerstaden. Men samtidigt ökar trafiken på andra ställen.

Näringslivet tar över i Almedalen
Almedalsveckan närmar sig och i år har fler seminarier än någonsin bokats in. Det är inget valår i år och i stället för politiker verkar företag och branschorganisationer bli dominerande den här gången. Så här går projektledaren Karin Lindvalls tankar dryga veckan innan det är dags för första talet i Almedalen söndagen den fjärde juli.

Förändrad kyrka kan ge färre församlingar
Hur ska kyrkans arbete se ut i framtiden? Åsikterna är många inför den förändring som är på gång med förslag på sammanslagningar av både församlingar och pastorat. Just nu går diskussionerna höga ute i socknarna, en del ser positivt på större enheter medan andra tycker att det fungerar bra som det ser ut idag.

Gotländska sånger samlas på skiva
Nu kommer en samling gotländska låtar ut på CD. Micke Lyander är det som tillsammans med Lina Sterbrant valt ut 31 favoriter ur en skatt på flera hundra sånger.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista