Lyssna på inslagen

Bråttom bråttom för amerikanska kryssningsresenärer på besök. Kommunens projekt för missbrukande ungdomar har utväderats och ger en dyster bild av läget. Och så hårdare tag på biblioteket.

 

 

Dyster bild av ungas missbruk...
Bättre självkänsla, förmåga att sätta gränser och ett slut på missbruket. Ja, det är målen i socialtjänstens öppenvårdsprojekt Pluto som nu är avslutat. Projektet har riktat sig till ungdomar med missbruksproblem. Projektet har utvärderats och resultatet ger en ganska dyster bild av de unga missbrukarnas situation.

...men kommunen har inte misslyckats
Även om rapporten om projektet ger en mörk bild av situationen för dom missbrukande ungdomarna så kan man inte tala om ett misslyckande. Det säger Bertil Östman som jobbar inom ungdomsgruppen på Gotland.

På kryss till Gotland
I år kommer 113 kryssningsbåtar från hela världen till Gotland. Eter var med när 12 busslaster med amerikanska kryssningsresenärer kördes runt på ön. Gunilla Lauström guidade:

Guidningen förändrade Gunilla
Gotland behöver många guider nu på sommaren. En av dem, Gunilla Lauström, utbildade sig till guide i år och för henne har det betytt mer än bara ett jobb.

Strängare regler på biblioteket
Den som slarvar med att lämna tillbaka lånade böcker till biblioteket kan nu bli mer ”bestraffad” än tidigare....Nu hotar biblioteken på Gotland med avstängning av låntagare som dragit på sig ”övertidsböter”. Bibliotekarien Anna Säve Söderbergh vill att böckerna skall komma tillbaka och förklarar de nya hårdare tagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista