Lyssna på inslagen

Många politiska toppar uteblir från Almedalen. Personal från Attendo Cares äldreboende Pjäsen i Visby talar ut. Och Eter köper lunch med kontokort, snart kan handlarna förbjudas att ta ut extra avgifter.

Få partiledare till Almedalen
På måndag drar Almedalsveckan igång. Gotland invaderas av politkerk journalsiter och andra som ska hålla seminarier och arrangera utställningar. Men flera av de politiska topparna, de verkliga höjdarna från partierna, uteblir.

Arvid Lagerkrantz om Almedalsveckan
Arvid Lagerkrantz, politisk komentator i P4, berättar hur viktig Almedalsveckan är när det inte är valår och vilka frågor som kommer att diskuteras.

Personal på äldreboendet Pjäsen talar ut
Det privata Vårdföretaget Attendo Care har varit uppmärksammat de senaste dagarna. Personalen på det nya äldreboendet Pjäsen i Visby anser att arbetsbelastningen är för hög och de är orliga för sina jobb inför hösten. Undersköterskan Anette Cederlund hade höga förväntningar när hon började jobba på Pjäsen.

Avgift vid kortköp kan försvinna
Många restauranger och butiker i Visby tar en avgift av de kunder som vill betala med kort. Men enligt ett beslut från Konkurrensverket kan bankerna och kortföretagen nu kräva att avgifterna försvinner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista