Lyssna på inslagen

Ungdomar på Gotland blir lovade sommarjobb men en del arbetsgivare bryter sina löften. Facket säger att muntliga avtal gäller. Almedalsveckan har börjat och ni hör talarna i Eter. Till att börja med Håkan Wåhlstedt (mp) och Fredrik Reinfeldt (m).

Ungdomar luras på sommarjobb
Maria är under arton år och är en av dem som råkat illa ut. Hon skulle börjat innan midsommar men har fortfarande inte jobbat en enda dag. Det finns inte tillräckligt med jobb, säger ägarna.
Redan i februari hade Maria allt ordnat, berättar hon. Och eftersom Maria är rädd att förstöra sina chanser att åtminstone få jobba något i sommar har vi använt en annan röst än Marias.

Muntliga avtal gäller
Ett avtal är ett avtal som ska gälla, även om det är muntligt säger Mats Bendelin på Hotell och Restauranganställdas förbund. Han välkomnar alla som känner sig felbehandlade att ta kontakt med facket.  
Men att sommarjobbare blir lurade ser han inte som något stort problem på gotland.

P 18:s framtid osäker enligt Wåhlstedt
Håkan Wåhlstedt, partisekreterare i Miljöpartiet höll det första av Almedalsveckans politiska tal på söndagskvällen.

Reinfeldt vill ha kvar utjämningssystemet
Moderaternas partiledare Fredrik Reinfeldt talade på måndagskvällen i Almedalen om hur han ser på viktiga gotlandsfrågor som fastighetsskatt och p 18:s framtid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista