Lyssna på inslagen

Miljöpartiet och kommunen kritiseras för sexistisk affisch. Debatt mellan tjejjouren och Grön Ungdom. Idrottsföreningarna får problem när kommunen har dålig ekonomi och bidragen blir låga. Maten på Gotland har blivit något billigare under året, har kunderna märkt något? Och så är det dags för Folkpartiets Maria Carlshamre att tala i Almedalen.

”Miljöpariets affisch sexistisk”
Miljöpartiet satte upp affischer runt om i Visby inför deras dag och tal i Almedalen i söndags. En del sitter nog uppe fortfarande. de har retat upp en del gotlänningar och en man har skrivit till kommunen och frågar hur kommunen som är med och arrangerar Almedalsveckan kan tillåta en sån bild. Han anser att den är rent sexistisk.
Karin Vannberg, feminist och engagerad i tjejjouren här på Gotland beskriver hur affischen ser ut:

Ledare och pengar idrottens största problem
Idrottens främsta problem är att få bra ledare och få pengar till basverksamheterna. Det sades på den konferas som på onsdagen anordnades under almedalsveckan. Vi hör Karin Mattson som är viceordförande i riksidrottsförbundet.

Ny idrottsplats och bättre redskap är drömmen
Även om inte kommunen sänkt sina bidrag har ändå klubbarna svårt med ekonomin. IK Tjelvar i Klintehamn har denna vecka sommarskola i friidrott och här är utrustningen sliten. Stöden skulle behöva dubblas, annars kommer säkerligen medlemsavgifterna att höjas säger Bo Lindqvist, ordförande och Mona Snäckerström, styrelseledamot o ungdomsledare i föreningen:

Maten har blivit billigare
I dag presenterar pensionärernas riksorganisation, PRO, en undersökning av livsmedelspriserna i landet. Den visar att en gotländsk matkorg har blivit billigare under de senaste åren, men frågan är om det är något som konsumenterna märker av:

Fp:s Maria Carlshamre talar i Almedalen
På onsdagen är det folkpartiets dag i Almedalen.
Men partiets riksorganisation har valt att ställa in framträdandet detta mellanvalsår, och istället talar den nyvalda EU-parlamentarikern Maria Carlshamre.
Det kommer att handla om våld mot kvinnor och dess mest extrema form, sexslavhandel i Europa:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista