Lyssna på inslagen

Eter undrar varför det finns så få uttagsautomater i Visby innerstad. Fler hyr moped på semestern - riskfullt säger polisen. Hör på kristdemokraternas nya ledare Göran Hägglund och finansminister Bosse Ringholm om deras Almedalstal.

Svårt att ta ut pengar
Trots långa köer under sommarmånaderna så finns det inga planer på fler uttagsautometer i innerstan, inte från föreingssparbankens sida och inte heller från Handelsbankens sida. Det säger Madeleine Endrell, chef på Handelsbankens kontor på Adelsgatan.

Mopeder populära bland turister
Att hyra moped i stället för den traditionella cykeln har blivit ett alternativ för många under gotlandssemestern. Men polisen ser flera risker med mopparna, särskilt i kombination med alkohol. Snabba och tuffa EU-mopeder hyrs ut på löpande band i Visby hamn.

Göran Hägglund i Almedalen
Kristdemokraternas nya ledare är Almedalsveckans sista talare. Göran Hägglund vill bland annat avskaffa fastighetsskatten.

Finansministern i Almedalen
Bosse Ringholm (s) om alkoholskatt och varför gotlandstrafiken ska drivas på kommersiell basis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".