Lyssna på inslagen

Hur påverkar vädret turismen? Eter åker till stranden och turistkontoret. Almedalsveckan summeras: det gick lungt till. På måndagen låg sjöräddningssällskapet i Visby hamn och visade upp sig och sitt fartyg. Det dåliga vädret gör att folk köper mindre glass.

Tofta strand - en öde arbetsplats
Sommarvärmen vill inte riktigt infinna sig och de senaste dagarnas väder har inte lämpat sig för strandliv.
Men det finns fortfarande folk som jobbar på strändernas serveringar. Hur har de det såna här dagar? Har de något att göra överhuvud taget?
Eters reporter Eric Thorsson åkte till Tofta strand för att ta reda på det:

”En ovanligt dålig turistsommar”
Tofta strand ligger öde. Det dåliga vädret har inverkan på turismen på ön.
Färjeresenärerna är färre och folk stannar antagligen kortare tid, det säger Anders Murat, chef för gotlands turistförening, som säger att det är en ovanligt dålig turistsommar i år.

Lugn Almedalsvecka gav få nyheter
Hur blev årets almedalsvecka egentligen? Blev det en politikernas hultsfredsfestival som det pratats om eller kom det ut något konkret av veckan?
Ekots politiska reporter Cecilia Roos summerar:

Sjöräddningssällskapet på uppvisning
På måndagen låg de som hjälper till vid nödsituationer till sjöss i Visby hamn. Sjöräddningssällskapet ska finnas till hands om det händer som inte får hända. Eters reporter Anna-Sofia Hakeberg klev ombord på sällskapets fartyg.

Glassförsäljningen låg när vädret sviker
Svenskarna äter mest glass i hela världen. Men inte ens svenskar blir särskilt glassugna när regnet öser ner. Glassindustrin går trögt och i Kristanstad har Åhus glass fått varsla personal på grund av den dåliga sommaren.Här på Gotland är det inte så illa än men branschen har tydligt märkt av att folk köper mindre glass.
Jonny Hollstrand driver glassmagasinet i Visby.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista