Lyssna på inslagen

Skörden på Gotland kan bli större än normalt i år. Nu är den nya färjeterminalen i Visby klar. De vanligaste miljöbrotten anmäls inte. Pugh Rogefeldt berättar om läget inför turnépremiären med Gyllene Tider. 

Gotlands lantbrukare optimistiska om årets skörd
Skörden på Gotland kan bli större än normalt i år. Det säger Göran Qviberg som är växtodlingsrådgivare på Gotlands hushållningssällskap. Lantbrukaren Anders Svensson vid Norrbys i Follingbo säger så här om hur gotlandsvädret varit.

Nya terminalen ska hålla nya säkerhetskrav
Nu är den nya färjeterminalen i Visby klar. Under våren har terminalen byggts om och en ny bagagehantering har tagits i drift. Ombyggnaden är en följd av nya internationella regler efter terrorattackerna i USA den 11 september 2001, säger Sten-Crister Forsberg som är vd för Destination Gotland.

De vanligaste miljöbrotten anmäls inte
När den nya miljölagen kom 1999 ökade antalet anmälda miljöbrott kraftigt - även på Gotland. Det innebar att vi fick både en miljöpolis och en miljöåklagare på ön. Miljöpolis blev Roger Henriksson och miljöåklagare Mats Wihlborg.

Nästan en halv miljon ser Pugh spela i sommar
Stämningen är på topp, säger Pugh Rogefeldt inför Gyllene Tiders sommarturné som har premiär i Halmstad på onsdagskvällen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".