Lyssna på inslagen

Långa köer när en av Fåröfärjorna väntade på reparation under fredagen. Eter spanade på lyxlivet i Visby, det är inte ovanligt med spritnotor på 10 000 kronor, berättar en servitör. Kustbevakningen satsar på att kontrollera fritidsbåtar till och från Baltikum.

Fåröfärja ur trafik
Bara en färja var i trafik till och från Fårö under fredagen. Detta skapade förstås långa köer, men de flesta resenärer i kön tog väntan med ro:

Kustbevakningen kontrollerar fritidsbåtar
Fritidsbåtar på väg till och från Baltikum eller andra länder som inte tillhör det så kallade Schengenområdet måste gå in för passkontroll i Slite eller Visby hamn om de ska stanna till på Gotland. Men trots att bestämmelserna är över tre år gamla är det fortfarande få båtägare som följer reglerna.

Lyxliv på krogarna i Visby
En del tar en öl eller ett glas mineralvatten i sommarkvällen och är nöjda med det. Andra vill leva i lyx på semetstern eller hur är det med det egentligen? Eter letar efter lyxlivet på kallbadhuset.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".