Lyssna på inslagen

Nattlivet i Visby har hittills varit lugnare än förra året men samtidigt reagerar kommunen på champagneförsäljningen på krogarna. Unik fågel eller skadedjur? Åsikterna om skarvarna på Laus Holmar går isär. Boende innanför murarna lämmnar in protest mot biltrafiken till kommunen. Och så träffar ni Ida Sandin, som på söndagen tog silver i sim-SM.

Kommunen kritisk mot champagne på krogarna
Att beställa drinkbord, ett bord där man inte äter något utan bara dricker alkohol är en möjlighet på åtminstone en av visbys krogar. Just det ser Åsa Olofsson, kommunens utredningssekreterare när det gäller alkoholfrågor, inga problem med.
Däremot reagerar hon mot de enorma champagneflaskor som säljs.

Inte bara kul med krogliv
Det är fullt drag på visbys uteliv. Det säger alla de som Eter gick ut och träffade på stan idag. Men om det bara är trevligt o kul, eller om det blir för mycket bråk o gruff, råder det delade meningar om.

Lugnare på stan bland ungdomarna
Ungdomsgruppen arbetar med att vara ute på stan på nätterna. I år har man märkt att läget är lite lugnare än tidigare år säger Henrik Söderdal, chef för ungdomsgruppen.

Polisen instämmer: ”Relativt lugn sommar”
Hittills har sommaren varit betydligt lugnare än förväntat. Det säger närpolischefen Mats Holst om nöjeslivet i Visby denna sommar.

Skarven illa omtyckt - men inte av alla
Laus holmar utanför Ljugarn är fågelskyddsreservat. I fredags var första dagen som man kunde besöka holmarna efter häckningperioden.
En illa omtyckt fågel på holmarna är skarven. Den förstör träden och en del tror att det är skarvens fel att fisket går så dåligt i Ljugarn.
Eter åkte till Laus holmar tillsammans med före detta fiskaren Erland Pettersson och naturvårdshandläggaren Tomas Johansson för att prata om just skarven.

Innerstadsbor protesterar mot gågata
Det är trångt i trafiken i Visby under sommaren, bilförbudet till trots.
Idag lämnade boende i kvarteren runt S:t Hansgatan in en protestskrivelse till kommunen mot beslutet att S:t Hansgatan ska vara gågata.
Biltrafiken har ökat kraftigt på andra gator till följd av avstängningen, framför allt på den mycket smala Stettinergränd, där det också är dålig sikt, anser dom.
En av de protesterande var Marie Engegard.

”Känns jättebra inför sommaruppehållet”
Ida Sandin från Visby tog på söndagen silver på 400 meter medley i sim-SM i stockholm. Och dagen efter är hon förstås nöjd med resultatet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".