Lyssna på inslagen

Haschpipor och smycken med cannabisblad på säljs på Stora Torgets marknad, en handel som kritiseras av föreningen Motgift. På tisdagkvällen har nyblivna landshövdingen Marianne Samuelsson sin första sommarträff och frågan är om något konkret kommer ut av den årliga träffen. Bostadsfrågan kan vara avgörande för blivande högskolestudenter vid valet av studentort.

Haschpipor säljs på Stora Torget
I marknadsstånden på Stora Torget i Visby säljs haschpipor och smycken och kepsar med det karakteristiska trebladiga cannabisbladet på. Torgny Pettersson på föreningen Motgift är kritisk mot att kommunen låter försäljningen pågå.

Premiärfest för nya landshövdingen
På tisdagkvällen är det dags för det traditionella landshövdingskalaset. Bortåt 200 mer eller mindre kända och betydelsefulla gäster kommer till buffén.
Under eftermiddagen träffade Eter landshövdingen Marianne Samuelsson inför hennes första mottagning.

Sommarträffen har betydelse
Christer Granegård är enhetschef på Länsstyrelsen och berättar om nyttan av landshövdingens bjudningar.

Bostäder viktigt vid val av studentort
Nu har studenterna runt om i Sverige fått sina första besked om antangingar till program och kurser inför hösten. Och för många är det just bostadsfrågan som är avgörande när de väljer studentort. Adel Sakatch är ny ordförande för studentkåren här på Gotland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".