Lyssna på inslagen

Martin Hansson från Bara vann herrarnas final i varpa-SM. Ofta sägs det att Gotland är dyrt att turista på. Eter frågar turister och näringsidkare om det stämmer. Skönhetstävlingen Rosendrottningen är förlegad tycker bland annat ledarskribenten Malin Dahlström.

Gotländsk seger efter rafflande varpafinal
I herrarnas final i varpa-SM i Nynäshamn vann på onsdagen Martin Hansson från Bara över Frölundas Urban Andersson. Finalen blev jämn och avgjordes inte förrän i tredje kulans sista stick.

Gotland inte särskilt dyrt enligt turisterna
”Gotland är dyrt att turista på”, det är en klyscha som ofta sägs om ön. Men är det verkligen så?
Eter gick ut på stan för att fråga turisterna om man tycker att gotland verkligen är dyrt, och det verkar som att klyschan inte riktigt stämmer.

Rosendrottningen en förlegad tävling
Snart ska Gotlands Rosendrottning krönas under festliga tillställningar i Visby. En tävling som funnits i mer än femtio år.
Men det är också en tävling som får kritik. Är det en rolig gotlandstradition eller en förlegad och löjlig skönhetstävling? Eller bara ett harmlöst jippo?
Ellen Akegarn och Ellinor Eriksson i Visby tycker inte om den typen av arrangemang.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista