Lyssna på inslagen

Högskolan i Visby upplåter sina lokaler till New Age mässa. Bråk om framtiden för storsudrets föramlingar - kyrkonämndens ordförande Erik Larsson avgår i protest. Utrgävningarna i Spillings fortsätter, men inga silvermynt den här gången. Solange Kamariza berättar om krig och barn med vapen i Burundi.

New Age-mässa på Högskolan
Visby Spirituella Förening anordnar i helgen en upplevelsemässa där man bland annat kan spå sig i tarotkort, ta ett fotografi av sin aura och gå på workshop i Häxmagi. Platsen är Högskolan i Visby. Det är upprörande att Högskolan upplåter sina lokaler till ett sånt här, säger Jesper Jerkert som är civilingengör och ordförande i Föreningen Vetenskap och Folbildning.

Kyrkobråk på Sudret
Öja, Hamra, Vamlingbo, Sundre och Fide är fem 1000-åriga församlingar på storsudret som kan försvinna och slås ihop till en enda stor församling. Kyrkonämndens ordförande Erik Larsson har beslutat sig för att avgå, i protest mot det här förlaget.

Nya fynd vid Spillings
I Othem, där världens största silverskatt hittades 1999, fortsätter utgrävningarna. Nu med hjälp av kursdeltagare från ett studieförbund. Grävledare är arkeologen Per Widerström.

Solange Kamarizi om att möta barnsoldater
Alla människor under 18 år är barn, säger Förenta Nationerna, FN. Och trots att man gemsamt bestämt att barn inte ska bära vapen finns det idag 300 000 barnsoldater i världen. I dagarna uppmärksammar Rädda Barnen det här med en utställning i Visby vid Östercentrum. Och det gör de i form av en lekplats med en pricksskyttetavla på ett barn med gevär. Solange Kamariza flydde från Burundi till Sverige och idag bor hon och hennes man Richard i Visby. Eters reporter träffade henne för att tala om hur det är att möta barn i krig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".