Lyssna på inslagen

Husbilar och husvagnar blir allt mer populära. Eter pratar med försäljare och campare. Väderstationen på Stora Karlsö återuppstår, om än i annan form. Klubben och nattcafét Pickadoll i visby varnas för olagligt dansande. Och så pratar vi med psykiatriska mottagningens chef om hur det dåliga sommarvädret påverkar oss i höst.

Husbilen populär bland campare
Campandet med husvagn och husbil ökar i hela sverige. Under första halvåret har till exempel 12 procent fler husvagnar registrerats jämfört med förra året.
Danne Bogren driver en husvagns- och husbilsfirma utanför visby och här har man också märkt av ökningen, allra mest ökar försäljningen av husbilar, säger han.

Stora Karlsös väderstation återuppstår
1989 försvann SMHI:s väderstation från Stora Karlsö. Många var besvikna och ledsna då och saknade rapporteringen från ön på radion.
Nu har väderstationen uppstått igen i en liten annan form. Lennart Lindgren, VD för Karlsö Jakt- och djurskyddsförening berättar om den nya väderstationen.

Nattcafé får varning för olaglig dans
Klubben och nattcafét Pickadoll har alltså varnats av polisen för att det dansats utan tillstånd.
Caféet har öppet på natten och serverar mat, men ingen alkohol. På caféet har man dj:s och musik, men inget dansgolv.
Mats Holst är närpolischef i Visby och berättar att varningen gäller ett tillfälle när cirka hundra personer dansade i lokalen.

Dålig sommar kan skapa depression
Alla talar om vädret och ojar sig. Det har varit för kallt, för mulet, för regnigt och ändå har ju Gotland klarat sig bra om man jämför med andra delar av landet. Men många säger att det kommer att bli tungt i höst, att man inte fått tillräckligt med sol ”i sig”.
Björn Sundström är tf verksamhetschef för psykiatriska mottagningen i Visby. Eter träffade honom för att tala om hur sommarvädret påverkar oss inför hösten och vintern.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista