Lyssna på inslagen

Ola Hederstedt höll på att kvävas av giftiga gaser från ensilage när han jobbade i en silo på Lövsta Landsbygdscentrum. Ekobrottsmyndigheten sammanfattar sommarens kontroller av taxibranchen. Det fuskas bland taxibilar från både Gotland och fastlandet. Hos polisen ser det nu ut som på en loppmarknad efter ett stort beslag av stöldgods. Och så går Eter på audition där förhoppningsfulla gotlänningar vill bli statister.

Siloarbetet höll på att sluta i katastrof
Två dagar har gått sedan olyckan uppe på en silo vid Lövsta Landsbygdscentrum. Ola Hederstedt, som praktiserar ute vid Lövsta, höll på att kvävas av gaserna som vällde upp när det gått hål i en skyddsplast i silon. Gaser som kommer ifrån gräset som är lagrat där inne.
Igår fick han lämna sjukhuset, men han känner ännu av hjärtklappning och är öm i kroppen. Så här berättar han om vad som hände när han stod inne i silotornet för att laga en vattenslang.

Lantbruk är farliga arbetsplatser
Uwe Synvold på Arbetsmiljöverket i Stockholm tycker att det borde finnas varningstexter på silos.

Fusket bland taxibilar fortsätter i år
Om en dryg vecka avslutar polisen sommarens granskning av taxibranchen på ön.
Man har hållit på sedan 15 juni, och har bland annat hittat bilar med körförbud, urkopplade taxametrar och taxibilar utan registrerade förare.
Sammantaget så är mängden brott ungefär lika jämfört med förra sommaren, säger Göran Orbe från ekobrottsmyndigheten i Stockholm.

Metervis med stöldgods hos polisen
Kläder, godis, smink, poslinsföremål, prydnadssaker och inlines. På polishuset i Visby ser det ut som om de har loppisförsäljning just nu. I en lång korridor har de radat upp mängder av saker som man hittat hos två personer som misstänks ha genomfört stöldräd på ön i sommar. Bengt Christer Larsson på polisen berättar mer.

Statistroll lockade många
På torsdagen höll SF provspelningar för att få statister till de kriminalfilmer man ska spela in baserade på Håkan Nessers böcker om Van Veeteren. Inspelningarna sätter igång i mitten på augusti och håller på hela vintern. Platsen för provspelningarna var Högskolan och dit begav sig Eter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".