Lyssna på inslagen

Det är inte bara unga studenter som går och väntar på högskolans terminsstart. De som är över 50 år blir allt fler och Eter har mött en av dom. DC 3:a på besök på gamla flygfälet. Stor oro över vad som ska hända med småbåtshamnarna på Gotland.

Fler och fler över 50 söker sig till högskolan
På högskolan på Gotland var det i våras 122 studenter över 50 år. Ann-Marie Fransson i Visby är 60 år och har de senaste åren pluggat både ryska, rysk historia, genetik och renessänsen. Nu till hösten ska hon läsa idéhistoria:

Oro för gotländska småbåtshamnar
Om hamnarna bolagiseras är det inte säkert att kommunen vill sköta fortsätta driften. Och då kan det bli så att hamnarna arrenderas ut, antingen till båtklubbar eller till privata företag. Bernt Bison Nilsson i Burgsvik har föreslagit kommunen att båtklubben där ska ta över driften av hamen, för annars finns risken att något privat företag gör det, och det kan bli en dålig lösning, tror han:

DC 3:or till Visby

På fredagsförmiddagen fick Visby ett ovanligt besök. Trots sina sextio år verkade hon pigg när hon landade på ön i väntan på sina systrar. Eter åkte till gamla flygfältet för att välkomna henne:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista