Lyssna på inslagen

Smälter tårtan i kondiset? Eter berättar hur varmt det får vara på arbetsplatsen. Det finns mycket som talar för att P18 ska vara kvar, säger försvarsberedningens Håkan Juholt på gotlandsbesök. 65 företag och 600 anställda - Skarphäll blir ett allt större ekonomiskt centrum i Visby. Dessutom hör vi om Tony Clifton som vann musiktävling i Lettland.

Ingen gräns för hetta på kontoret
Alla har ju inte semester när värmen nu har kommit. Vi besökte ett konditori för att höra om hur arbetet går i högsommarvärmen. Dessutom svarar arbetsmiljöverket på hur varmt det egentligen får vara en arbetsplats. Rätt mycket, visar det sig.

Miljonrullning för medeltidsföretagare

Medeltidsveckan är slut för den här gången och det är nog många som drar en pust av lättnad... men samtidigt har veckan blivit en viktig inkomstkälla för en del företagare, främst i turistbranschen men också en del hantverkare. Men det finns ändå de som anser att medeltidsveckan är lite överskattad som guldägg - en av dem är Philip Willners som driver Skinnverkstan i Norrlanda.

Mycket talar för P18:s framtid
I december fattar riksdagen beslut om vilka militära förband i landet som ska läggas ned. I väntan på det sker en rad uppvaktningar och besök.
På måndagen var det Försvarsberedningens Håkan Juholts tur att besöka Gotland. Och han säger att det finns mycket som talar för regementet P 18 på Gotland - men det gör det på de andra förbanden i landet också. Så frågan är då vad som talar för Gotland?

Snart är Skarphäll fullt
För trettio år sedan inleddes utbyggnaden av Skarphäll i östra Visby. Det var 1974 som man började bygga på området - ett område som enligt planerna var bestämt för industriverksamhet. Men idag är det inte så. Utvecklingen har istället blivit mer och mer av annan verksamhet.
Från industrier och bilaffärer finns nu också livsmedelsbutiker, post, apotek på Skarphäll... Vi har diskuterat att Visbys ekonomiska centrum förskjuts österut med byggnadsnämndens ordförande Bo Björkman och hur kommunen tänker kring framtidens Skarphäll.

Gotländsk musikseger i Lettland
Det gotländska rockbandet Tony Clifton gjorde i helgen succé på en festival i Lettland. Bandet vann musiktävlingen överlägset och fick drygt 20 000 kronor i förstapris. I Tony Clifton spelar och sjunger Johannes och Mattias Hallbom, Jakob Larsson, Emil Stenström och David Löfqvist. Jakob, Emil och Johannes gästade Eter för att berätta mer om festivalen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista