Lyssna på inslagen

Protesterna är kraftiga mot förslaget att minska antalet ambulanser på Gotland från tre till två. Eter ordnar telefonväkteri och räddningschefen Jan Bejrum förklarar hur man tänkt. Flextronics fabrikslokaler i norra Visby säljs till det gotländska fastighetsbolaget Gotland Investment AB som aviserat att de vill skapa ett nytt kommersiellt inomhusköpcentrum i lokalerna med försäljning av livsmedel, kläder, möbler och andra kapitalvaror.

Lyssnarväkteri om ambulanser 1
Före år 2002 fanns fyra ambulanser och en akutbil på Gotland. Om tre veckor kommer det bara att finnas två ambulanser kvar, enligt ett förslag som Eter diskuterar ur flera vinklar med lyssnare, räddningschefen Jan Bejrum och kommunalrådet Björn Jansson.
Väntetiden på ambulans kommer att bli längre än 30 minuter i ett 50-tal av öns socknar om de planerade ambulansförändringarna blir av. Det hävdade ambulanssjukvårdarna Leif Jacobsson och Anders Johansson när de uppvaktade kommunledningen förra fredagen. Sjukvårdarna hade jämfört Gotlands två ambulanser med hur det ser ut i Blekinge. (längd 14 min 20 sek)

Lyssnarväkteri om ambulanser 2
Del två av diskussionen om Gotlands ambulanser. (längd 4 min 7 sek)

Lyssnarväkteri om ambulanser 3
Tredje och avslutande delen av diskussionen om Gotlands ambulanser. (längd 22 min 48 sek)

Gamla LM blir ”Telefonen”
Nästan exakt ett år efter beskedet att Flextronics skulle lägga ner sin fabrik i Visby blev det på onsdagen klart med en ny ägare till lokalerna.
Det är det gotländska fastighetsbolaget Gotland Investment AB som köper fastigheten. Bakom bolaget står Harry Carlsson med sin son Kenneth Carlzon som tillsammans vill skapa ett nytt kommersiellt centrum under namnet ”Telefonen” i lokalerna. Så här berättar Kenneth Carlzon om hur omfattande verksamheten kan bli.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".