Lyssna på inslagen

Det blev omfattande strömavbrott efter fredagsmorgonens åska - men vilka möjligheter till ersättning har drabbade? Oro över att Gotlandsbåtarna transporterar farligt gods tillsammans med passagerare - men rederiet gör inte fel säger de. 22 mil och sex timmar på cykelsadeln och 31 grader i skuggan - vi tar tempen inför Tomas Löfkvists OS-debut.

Tusentals utan el i flera timmar
Stora delar av södra Gotland var strömlöst under fredagen. Bland annat i Hemse där det märktes tydligt att samhället var strömlöst.

Trånga olympiska gator för Tomas Löfkvist
Lördagen den 14 augusti är det OS-debut för Tomas Löfkvist som ska köra linjeloppet, där alltså alla cyklister startar samtidigt som en liten vasaloppsstart. Klockan kvart i tolv, svensk tid, börjar loppet som är drygt 224 kilometer långt. Tomas pappa Stefan Löfkvist är på plats i Aten.

Så påverkas kroppen av långa cykellopp
Niklas Karlbom - tidigare Larsson - har också tävlat i cykel, men i mountainbike. Idag arbetar han som sjukgymnast vid Korpen i Visby. Men först berättar han om när han själv träffade Tomas Löfkvist första gången.

Svettigt för de som följer OS
OS-febern kan ta sig olika uttryck som att locka till spontana spinning-pass. Gymägaren Håkan Karlsson kommer inte att stå med tomma lokaler därför att OS pågår i två veckor.

Därför kör gotlandsbåten med ”farligt gods”
Destination Gotland kör ”farligt gods” tillsammans med passagerare. Något som Stig Bergsten från Själsö reagerade på och därför kontaktade Rikstrafiken för att fråga om rederiet verkligen får köra sina turer på det sättet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".