Lyssna på inslagen

Minst två personer jagas av polisen efter ett rånförsök mot Svensk Kassaservice och Föreningssparbankens lokaler på Östercentrum i Visby på onsdagsmorgonen. Gotland är ett av de län där flest landsbygdsbutiker försvunnit på senare år. Jesper Kärrbrink blir ny vd för Svenska Spel.

Polisen om rånförsöket mot bankerna
Ett försök till väpnat rån gjordes på onsdagsmorgonen vid Svensk Kassaservice lokaler på Östercentrum i Visby. Kriminalinspektör Sune Jacobsson berättar vad som hände. Dessutom får vi ytterligare reaktioner på händelserna.

Risk att fler matbutiker måste stänga
Gotland är ett av de län där flest landsbygdsbutiker försvunnit på senare år. Inom kort ska Isumsboden i Björke lägga ner och även Gothemsboden försvinner.
Maria Gustafsson som arbetar på Konsumentverket med just service på landsbygden tror att det kommer ny våg av nedläggningar i hela landet.

Han blir ny vd för Svenska Spel
Den 1 december får Svenska spel en ny vd. Meg Tivéus tackar för sig och efterträds av 39-årige Jesper Kärrbrink. Kärrbrink har ett förflutet inom mediabranschen och så här säger han själv om varför han passar för vd-posten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista