Lyssna på inslagen

Så dyrt är det att vara överkänslig mot gluten, laktos, mjölk och soja - Svenska Celiakiförbundet demonstrerar i Visby under fredagseftermiddagen. Nu öppnas de små ensfyrarna i Grynge. Länsteatern presenterar sitt program för det kommande spelåret. Det blir mycket ridsport apropå JSM i fälttävlan i Bunge när Eter tar pulsen på helgens gotländska sporthändelser.

Glutenintoleranta protesterar mot dyr mat
Det är mycket dyrt att leva med överkänslighet mot gluten, laktos, mjölk eller soja. Det anser Svenska Celiakiförbundet som på fredagen genomförde en demonstration i Visby.

Programmet för nya teateråret klart
På fredagen presenterade Länsteatern på Gotland sitt program för hösten och våren. Först ut blir pjäsen Mirad - en pojke från Bosnien.

Unika fyrar tänds igen
Kommande söndag är det internationella fyrdagen. Här på Gotland är det fyra större fyrar, bland annat den på Hoburgen,  som kommer att hållas öppna för allmänheten under några timmar på dagen. Men även de små ensfyrarna i Grynge ska visas upp av hembygdsföreningen, där Sven Norberg är ordförande.

Ridsport huvudnumret på Sportgotland
Ska Visby Gute bryta förlustraden? Hur går det för det gotländska hoppet när JSM i fälttävlan avgörs i Bunge? Sportsnack med Radio Gotlands sportchef Owe Järlö.

Ambulansdebatt och rånförsök
Henrik Wallenius summerar nyheterna vecka 34.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista