Lyssna på inslagen

Många föräldrar har avstått från att vaccinera sina barn mot sjukdomar som mässling och röda hund, men nu har trenden vänt och allt fler barn vaccineras. En välkänd ungdomspolitiker på Gotland lämnar sina uppdrag. Många turister tycker att Gotland är grått. De övergivna cyklarnas tid är här.

Fler barn vaccineras
Allt fler föräldrar låter sina barn vaccineras mot barnsjukdomarna mässling, röda hund och påssjuka. De senaste årens rön om farliga biverkningar har gjort att många föräldrar avsstått. Men nu har trenden vänt, visar ny statistik från Smittskyddsinstitutet. Tvåbarnsmamman Pernilla Johansson från Stenkumla har bestämt sig för att låta sin dotter Liv, som är 18 månader att vaccinera sig. Men valet har inte varit självklart, berättar hon när hon sitter i väntrummet på barnavårdscentralen.

Cyklar lämnas kvar
Nu ska det handla om övergivna cyklar. För det är inte bara katter som blir kvarlämnade när sommargästerna åker hem efter sommaren.

SSU-ordförande slutar
SSU:s ordförande på Gotland Somar Al Naher lämnar sitt uppdrag. Hon har varit SSU ordförande i två år men ska nu läsa vidare på univeristet på fastlandet. Somar Al Naher lämnar även uppdraget som ledamot av kommunfullmäktige.

Vilken image har Gotland?
Under sommaren har högskolan gjort en undersökning bland Gotlands besökare om hur de upplever Gotland. Drygt 300 personer har svarat på enkäten där man vill veta hur Gotland motsvarar besökarnas förväntningar. Marianne Nilsson är projektledare vid högskolan och berättar om undersökningen.


 


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista