Lyssna på inslagen

Många känner ibland vanmakt på jobbet. Gotlands största solfångaranläggning invigs. Varmvatten från Cementa i Slite kan ge liv åt abborre och gös. Skrubbs får kritik för spridningen av hästinfluensan.

Sätt att hantera vanmakt i jobbet
Hur handskas du med din makt eller vanmakt på jobbet? Under mycket skratt och prat fick vårdpersonal fundera på det vid ett seminarium på Borgen i Visby under tisdagen. Filosofen Håkan Thorén från Örebro universitet berättade om olika situationer om vad makt, ansvar och etik är. Så här svarade doktorn Thomas Holm, vårdaren Cecilia Johansson och sköterskan Pia Hansson vad de tänkte om makt.

Gotlands största solfångare finns i Tofta
Idag finns det ungefär 225 000 kvadratmeter solfångare i Sverige. Man kan jämföra den ytan med hur många fotbollsplaner det blir - drygt 40 stycken fotbollsplaner motsvarar solfångarna i Sverige. På tisdagen invigdes i Tofta Gotlands största solfångaranläggning.

Spillvatten från Slite ger liv åt gös
Överskottet av varmvatten från Cementas fabrik i Slite kan användas till att driva fram yngel av abborre och gös. Det säger fiskodlaren Christer Wastesson från Norrköping som vill bygga en anläggning i Slite för att odla utsättningsfisk.

Fler inställda travtävlingar på Skrubbs
Den så kallade hästinfluensan, eller A2-viruset, på Skrubbs gör att det inte blir några tävlingar på Visbytravet den här helgen. Och nu kommer kritik mot hanteringen av sjukdomen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".