Lyssna på inslagen

Nu stängs grönsaksduscharna över hela landet efter larmet om att de kan sprida den fruktade legoniärssjukan. Allt fler hamnar i alkoholmissbruk efter sommarens lådviner, utlandssprit, och uteserveringar. Studenter uppvaktar politiker om billigare kollektivtrafik.

Willys tvingas stänga grönsaksdusch
Livsmedelsbranschen tar larmet om att legionellabakterier kan spridas genom befuktningsanläggningar på stort allvar. Nu uppmanas de svenska livsmedelsbutikerna att omedelbart stänga anläggningarna som sprejar vatten över frukt och grönsaker. PGotland finns det en sådan grönsaksdusch på Willys på Skarphäll i Visby. Men i morse stängdes den, berättar chefen där Bosse Bäcklund.

Få fall av legionärssjuka på Gotland
Smittskyddsläkaren på Visby lasarett Per Nilsson, kommenterar larmet om legionärssjuka.

Fler drabbas av ”sommaralkoholism”
Allt fler hamnar i alkoholmissbruk efter sommarens semester med lådviner, utlandssprit, och uteserveringar. Svenskarna köper 30 % mer alkohol på sommaren och vinboxarna utgör hälften av vinförsäljningen. Hur märks det här på Gotland? Eter har träffat alkoholrådgivarna Marianne Gardell och Arne Fredin.

Högskolestudenter vill också ha billigare buss
På måndagen uppvaktade de socialdemokratiska studenterna vid högskolan på Gotland tekniska nämndens ordförande Tommy Gardell för att studenterna ska få rabatt på bussarna på ön. En av dem var Anna Lidgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".