Lyssna på inslagen

Det behövs bättre busstrafik på Gotland tycker en grupp på norr som nu kommer med förslag till kommunen. Gotlänningar vill sprida vindkraft i Baltikum. Aldrig förr har så många studenter gått på Högskolan. Den nya chefen för Gotlandsmusiken berättar vad han vill i framtiden.

De vill förbättra kollektivtrafiken
Det behövs bättre busstrafik på Gotland med nya turer och nytt taxesystem. Det tycker fyra kvinnor på norra Gotland som nu har tagit initiativ till ett förslag till ny kollektivtrafik. Gruppen vill också att det ska skapas ett försöksprojekt för deras ideer på norra Gotland och nästa vecka kommer förslaget att delas ut till bussresenärer.

Nya studenter välkomnades till högskolan
Den här hösten har Högskolan på Gotland fler studenter än någonsin. Nästan tvåtusen studenter har blivit antagna och av dem är uppemot fem-sexhundra helt nya studenter. Två av dem är Frida Nylund från Stockholm och Lina Holgersson från Köping som båda ska läsa ekologiprogrammet.

Vindkraft ska ersätta farliga energikällor
Det finns ett stort intresse runt om Östersjön för vindkraft. Sedan en tid tillbaka är Högskolan på Gotland engagerad i ett EU-projekt som syftar till att sprida kunskap om vindkraft i Estland, Lettland och Litauen, berättar högskolans lärare Tore Wizelius.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista