Lyssna på inslagen

Ann som är sjuk i cancer ordnar stor fest i helgen. Nu stänger Systembolaget sin butik på Stora Torget i Visby. Läget med flugorna runt minkfarmen är ohållbart tycker grannarna, men ägaren tycker kritiken är orättvis. ”Mirad - en pojke från Bosnien” har kommit till Gotlands skolbarn. Gotlandssporten i helgen innehåller bland annat nordiska mästerskap i skytte.

Anns stora fest på Follingbo Folkets hus
Den här helgen har Ann Johansson stor glädjefest i Follingbo Folkets hus. Att hon har långt gången cancer är inget som ska få hindra henne.

Också systembolaget lämnar Visby innerstad
Nu är det klart att systembolagets butik på Stora Torget i Visby läggs ner. Systembolaget kommer istället att satsa på en utbyggnad på Östercentrum. Tråkigt, tycker såväl tillförordnade butikschefen Anders Eskelund som kunden Tony Lindén.

Minkfarmsägare tillbakavisar flugkritik
Flugorna i området kring minkfarmen i Lummelunda är ett stort problem både för boende och för affärsidkare.
Minkfarmens framtid ska avgöras i miljödomstolen, men under tiden drivs farmen utan tillstånd. Det senaste är att miljö- och hälsoskyddskontoret anmält ägaren för misstanke om miljöbrott, misstänkt för att utan tillstånd ha sprutat insektsgift vid Lummelunds bruks lokaler.
En utställningsvärdinna som arbetat åt konstföreningen Kaip har visat förgiftningssymptom.
Konstnären Åsa Ardin-Kedja är en av dem som upplevt sommarens flugproblem i konstutställningslokalen i Lummelunds bruk och som till slut fick stänga.

Mirad från Bosnien i Gotlands skolor
Vid lunchtid på fredagen hade Länsteatern premiär på klassrumsteatern ”Mirad - en pojke från Bosnien”, i ett klassrum på Atheneskolan i Visby. För skådespelaren Lena Bogegård var det comeback efter två års tjänstledighet. Men det var ingen lätt uppgift när hon hoppade mellan rollerna som invandrarkvinna, byråkrat och bödel.

Norska framgångar i skytte
Nordiska mästerskap i skytte står på programmet denna gotländska sporthelg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".