Lyssna på inslagen

Hur mycket potatis skickas till Gotland från Tyskland egentligen och varför serveras inte bara gotländsk potatis i våra skolor? Arbetslösheten ökar på Gotland men ändå ser arbetsmarknaden ljus ut, tycker flera gotländska arbetsgivare. Apotekets framtid i Roma diskuteras vid ett oannonserat möte.

Elever missnöjda med potatisen i skolan
Debatten och åsikterna har den senaste tiden varit många kring vilken potatis som serveras inom Gotlands kommun, det vill säga i skolorna, äldreomsorgen och i sjukvården.  Men vad tycker eleverna själva om potatisen som serveras i skolan? Så här svarade några som går i Romaskolan.

Kommunchef saknar lokala leverantörer
Staffan Thurgren är förvaltningschef för Gotlands kommuns konsult- och servicekontor där man sköter upphandlingar, alltså bland annat bestämmer vilken potatis som ska köpas in.

Företagare ser ljusning på arbetsmarknaden
Arbetslösheten på Gotland ökar, men trots det finns det andra tongångar när det gäller framtiden. För när fem företagare träffade ett femtiotal arbetslösa för att informera om var framtidens jobb finns, sa de att den gotländska arbetsmarknaden ser positiv ut. Arrangör av mötet var Trygghetsrådet som arbetar med att stötta personer som är eller riskerar att bli arbetslösa. Jaana Vinberg berättar varför man håller det här seminariet.

Nytt Romamöte om apotekets framtid
Under måndagseftermiddagen uppvaktas Apoteksledningen av intresseorganistioner och företagare i Roma som är oroade för Apotekets framtid i Roma.
Apoteket i Roma har varit stängt sedan den 7 juni och sedan dess är Konsum i Roma tillfälligt apoteksombud. Men många befarar att apoteket inte kommer att öppna igen. Bland dem Mona Snäckerström från Forum Roma.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".