Lyssna på inslagen

Skattemyndigheten har gjort en kontroll av de som hyr ut lägenheter och hus till turister. Granskningen visar att 95 procent av de kontrollerade struntar i att betala skatt på den extra inkomsten. Geologer från hela världen är på Gotland för att beundra det världsberömda silurlagret på ön. I dagens eter lär vi oss också hur man sms:ar och vi pratar om ungdomar som har svårt att få praktikplats.

 

Svårt att få praktikplats
På högstadiet ska ALLA elever få insyn i arbetslivet genom praktik. Under ett par veckor ska 14 och 15-åringarna ut på en arbetsplats som de är nyfikna på. Men med de stora elevkullarna är det tyvärr svårt att överhuvudtaget FÅ någon praktikplats.

Geologer studerar Gotland
Den här veckan är ett tjugotal kineser och europeer här på besök för att studera bergarter och jordlager. Lennart Jeppson är den geolog som ska guida de utländska forskarna.

Nästan alla hyr ut svart
95 procent av de som hyr ut lägenheter och hus till turister gör det utan att betala skatt. Det visar den granskning som skattemyndigheten har gjort i sommar. Här får ni veta mer om skattemyndighetens granskning, vad vanligt folk i Visby tycker om det och vi pratar också med ett förmedlingsföretag hur de hanterar frågan.

Lär dig sms:a - gå kurs
Medborgarskolan startar en kurs där man får lära sig skicka meddelanden med mobiltelefon - sms. Mats Ekerdal berättar varför det behövs en sådan kurs.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista