Lyssna på inslagen

Elever på Södervärnsskolan i Visby röker på skolgården trots att det är förbjudet. I dagens Eter hör ni också riksdagsledamoten Lilian Virgin som kommenterar de ryktena om att P 18 tillhör de regementen som ska läggas ned. Ni får dessutom följa med på fölmönstring i Bäl och en försmak av helgens hetaste sporthändelser.

Röker på skolgården
Ungdomar på Södervärnsskolan i Visby röker på skolgården trots att det är förbjudet. En av de föräldrar som reagerat på det är Eva Kristiansson, som anser att skolan inte gör tillräckligt för att motverka det. 
- Informationen som gått ut till föräldrarna är att skolan satsar på antirökningskampanjer, men det är bara en stor besvikelse, säger Eva i intervjun.
Hör också svaret från rektor Gunnar Smitterberg.

Nedläggningslistan betydelselös
Under torsdagskvällen presenterades i tv4 en lista där sju militära förband uppges ska läggas ned. Ett av förbanden är regementet P18 på Gotland. Men enligt socialdemokratiska riksdagsledamoten Lilian Virgin betyder den här listan ingenting eftersom den inte behandlats politiskt.

Fölmönstring i Bäl
I 20 år har hushållningssällskapet erbjudit hästägare en form av inspektion av föl. En halvtimme på varje gård för att gå igenom utseendet och rörelsena hos möjligtvis blivande avelshingstar. Eter har besökt fölmönstringen i Bäl.

Ladies möter tyskar och danskar
Basketlaget Visby ladies deltar i helgen i en turnering med ett danskt och ett tyskt lag. Det är bara en av höjdpunkterna som Radio Gotlands sportchef Owe Järlö tycker att vi ska ta del av i helgen. Hör mer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".